dissabte, 7 de maig del 2011

Insectes

Diabló o Corc de les malves, Morrut 

El diabló de les malves es caracteritza per posseir un aparell bucal mastegador situat a l'extrem d'una trompa. Senten una gran predilecció per viure a les malves, per la qual cosa se'ls coneix comunament com a diabló o corc de les malves.En sentir-se amenaçats recorren a un particular mètode, que consisteix en recollir les potes i deixar-se rodar pel full fins a caure a terra, on romanen immòbils, fingint estar morts, ocults entre la vegetació i la fullaraca. 







Xinxa de les malves, Coralet, Poll de moro,  (Pyrrhocoris apterus)

És un insecte molt comú i vistós, que es troba sobretot damunt les malves, on destaca pels seus colors taronja i negre contrastats, d'una estètica com d'artesania africana. Els coralets són insectes de comportament gregari; sovint se'n troben molts exemplars concentrats a la base d'una paret o damunt de la mateixa malva, mentre que les altres plantes en queden lliures.




 Xinxa de les crucíferes ( Eurydema ventralis)

 


Brunidora, Escarabat de les flors (Oxythyrea funesta)

És molt abundant sobre flors de molts tipus; amb freqüència destruïx els rovells florals de les vinyes i els arbres fruiters. Les larves s'alimenten de les arrels. Al volar fa un soroll semblant al de l'abella de la mel.