dilluns, 25 de juliol del 2011

El Blog en De Temporada

El programa De Temporada de Canal 9 s'ha posat en contacte amb nosaltres amb la intenció de mostrar als televidents el procés complet que realitzem per penjar una nova entrada al blog. Per a ensenyar-los-ho hem quedat amb José. Actualment jubilat i que en un campet que té passa els matins i cultiva tota classe de productes: carabasses, cacau, tomates, carxofes, albergínies, raïm, bajoques, etc. Tot per al consum de casa i sense utilitzar cap tipus de química.
Per mostrar alguna de les faenes que fa José i que són representatives del que fan la resta de llauradors, hem vist com desullava les plantes, per a què els fruits es facen de la grandària que pertoca o com lligava els ulls de les tomateres a les canyes per a què vagen enfilant-se sobre elles.
Un detall ben curiós ha estat vore com les cacaueres creen una espècie d'arrel que s'endinsa en la terra i al seu cap té com un fesolet que amb el temps es farà el cacau que tan agust ens mengem. O quan José ens ha contat que planta alfabegueres entre els pebrots per espantar la carapatella o pudenta (insecte) i així que no taque el fruit.
Este trosset de terra dóna per a unes quantes visites més, que segur que farem per a mostrar-vos tots els productes que cultiva José al llarg de tot l'any.
Donem les gràcies a l'amabilitat del protagonista d'esta entrada (José) i als treballadors de Canal 9 (Salvador, Ximo i Marc). Hem pasat un matí d'allò més entretingut i instructiu.




José mostrant les carabasseres
.
.
gravant la desullada
.
lligant els ulls de la tomatera
.
.
.

.
barraca de bajoca
desullant les pebroteres

alfabeguera junt als pebrots
carapatella o pudenta



cacau i tomateres
.
.
buscant els fesolets del cacau
.
.
2 fesolets de cacau