dijous, 27 d’agost del 2009

El meló negre



La meua amiga Carmen "la xata" m'ensenyà, fa uns dies, uns melons que planta el seu home Paco (neollaurador, com molts altres que conec: quan acaba la seua faena, en el seu cas és obrer, se'n va al camp a traure endavant les tomates i melons que ha plantat). Es tracta del meló negre. Una varietat que es conserva molt bé ( 2-3 mesos) i que es pot menjar a l'hivern. Ací es penjava a les andanes o pallisses i el podies consumir al nadal.
És un meló de color verd fosc, de pell rugosa i gruixuda, que és molt apte per al transport.
Es comercialitza al novembre. Sembla que tenen certa fama els que provenen d'Elx.
També és conegut amb els noms de meló d'hivern i meló tardà.
Ah! ací va una dita relacionada amb el meló: " Després del meló vi a muntó; si es tendral en barral; si és d'alger en pitxer".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada