dilluns, 25 de juliol del 2011

El Blog en De Temporada

El programa De Temporada de Canal 9 s'ha posat en contacte amb nosaltres amb la intenció de mostrar als televidents el procés complet que realitzem per penjar una nova entrada al blog. Per a ensenyar-los-ho hem quedat amb José. Actualment jubilat i que en un campet que té passa els matins i cultiva tota classe de productes: carabasses, cacau, tomates, carxofes, albergínies, raïm, bajoques, etc. Tot per al consum de casa i sense utilitzar cap tipus de química.
Per mostrar alguna de les faenes que fa José i que són representatives del que fan la resta de llauradors, hem vist com desullava les plantes, per a què els fruits es facen de la grandària que pertoca o com lligava els ulls de les tomateres a les canyes per a què vagen enfilant-se sobre elles.
Un detall ben curiós ha estat vore com les cacaueres creen una espècie d'arrel que s'endinsa en la terra i al seu cap té com un fesolet que amb el temps es farà el cacau que tan agust ens mengem. O quan José ens ha contat que planta alfabegueres entre els pebrots per espantar la carapatella o pudenta (insecte) i així que no taque el fruit.
Este trosset de terra dóna per a unes quantes visites més, que segur que farem per a mostrar-vos tots els productes que cultiva José al llarg de tot l'any.
Donem les gràcies a l'amabilitat del protagonista d'esta entrada (José) i als treballadors de Canal 9 (Salvador, Ximo i Marc). Hem pasat un matí d'allò més entretingut i instructiu.




José mostrant les carabasseres
.
.
gravant la desullada
.
lligant els ulls de la tomatera
.
.
.

.
barraca de bajoca
desullant les pebroteres

alfabeguera junt als pebrots
carapatella o pudenta



cacau i tomateres
.
.
buscant els fesolets del cacau
.
.
2 fesolets de cacau
 

4 comentaris:

  1. Censura !! han estat censurades !!!!

    ResponElimina
  2. He visitat el vostre blog i m'ha encisat!
    Ja me n'he fet seguidor!

    Ens veiem per ací!

    ResponElimina
  3. Magnífico blog y estupendo el reportaje. Me gustaría saber dónde se puede conseguir semillas que no sean híbridas, para practicar la agricultura ecológica con mejor suerte. Supongo que el sr. José lo sabra.
    Un saludo.
    Carlos.

    ResponElimina