dissabte, 10 d’octubre del 2009

El caqui




.
Són unes fotos que vaig fer a un camp de caquis despús-ahir. A poc a poc se n'estan plantant més per esta zona.

El caqui és originari del Japó i la Xina, de fet, el nom prové del japonés kaki. Ací va arribar a la segona meitat del XIX.

Des de fa uns quants anys es cultiva sistemàticament a la comarca de la Ribera del Xúquer, on ha arribat a substituir un producte tan tradicional, però tan devaluat, com la taronja.

És molt bo per a la salut el consum de caquis ja que tenen un alt contingut en vitamina C. Són rics en potassi, sucres i glucosa. Per la seua activitat antioxidant té efectes beneficiosos que disminuïxen el risc de determinades malalties degeneratives (càncer, cataractes, problemes cardiovasculars, etc.). És una bona fruita per a combatre la diarrea i la colitis.

El podem trobar a la venda a partir de mitjan octubre.


1 comentari:

  1. em podries dir quina diferència hi ha entre el caqui i el "persimon"?

    ResponElimina