tomates,melons,carxofes,xufes,taronges, creïlles,bajoquetes,cols,faves... FINS QUAN? . UNA MIRADA A L'ESPERANÇA
dissabte, 10 d’octubre del 2009
El caqui
.
Són unes fotos que vaig fer a un camp de caquis despús-ahir. A poc a poc se n'estan plantant més per esta zona.
El caqui és originari del Japó i la Xina, de fet, el nom prové del japonés kaki. Ací va arribar a la segona meitat del XIX.
Des de fa uns quants anys es cultiva sistemàticament a la comarca de la Ribera del Xúquer, on ha arribat a substituir un producte tan tradicional, però tan devaluat, com la taronja.
És molt bo per a la salut el consum de caquis ja que tenen un alt contingut en vitamina C. Són rics en potassi, sucres i glucosa. Per la seua activitat antioxidant té efectes beneficiosos que disminuïxen el risc de determinades malalties degeneratives (càncer, cataractes, problemes cardiovasculars, etc.). És una bona fruita per a combatre la diarrea i la colitis.
El podem trobar a la venda a partir de mitjan octubre.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
em podries dir quina diferència hi ha entre el caqui i el "persimon"?
ResponElimina